Nehéz év volt, viszontagságokkal teli, de úgy érzem, az utóbbi 8 hónapban a nehézségek ellenére jól vizsgáztunk. Kapcsolatunk misztikus, kicsit utópisztikus...ÁÁ, dehogy! Jól vagyunk. Először összeköltöztünk,  majd el városból egy kellemesebb helyre. Ez is város, de kisebb. Nehezebb hazajutni a bulik után, mondjuk, de sebaj. Annyit nyertünk az ügyön, hogy nem kell fizetnünk a borzalmas fűtésszámlát és a közös költséget sem.

Mondjuk, azt nem mondanám, hogy királyul élünk, della dagasztja a bukszánkat és alig győzzük elkölteni.

Valójában a költözés előtt mindketten úgy gondoltuk, hogy a költözés után egy csekélyke összeggel kisegíthetjük a saját háztartásunkat, a bérleti díjból. Mivel a lakás eléggé lepukkant és nem volt lehetőségünk felújítani, olcsón tudtuk csak kiadni.
Azóta, hogy az új lakók beköltöztek, semmit nem láttunk a pénzből.

Az első részletet (ami egyébként foglaló volt) nem is láttuk, de a többit sem.

Mielőtt kiadtuk volna, elterveztük, hogy a bérleti díjból fogjuk fizetni az itteni számláinkat, a fizetésemből pedig törlesztjük a hátralékokat.

Ebből semmi nem vált valóra.  Nem dolgozom , mert én már nem szorulok rá , mert még mindig nem vettek fel és ez borzasztóan frusztrál-

Most eléggé sokat vagyok idehaza és takarítok, mosok, főzök meg különböző egyéb házimunkákat végzek.

Miután kigányoltuk a lakást odahaza és kiadtuk, azt hittük , milyen jó lesz majd, ha idekint rendbetesszük a lakást és kidobáljuk a sok felesleges szart ami csak a helyet és a port fogja.

Ez sem vált valóra, mert egy csomó idegesítő és használhatatlan vackot tárolunk még mindig a lakásban.

Apropó: nem kell valakinek egy kihúzható, ágyneműtartós  zöld plüsskanapé? Vagy két ágyneműtartós epedarugós heverő, hozzá tartozó fotellal? Esetleg két különálló fotel ? Akinek esetleg kéne, keressen meg privátin.(ne itt)

 

Szó ami saw igen nehéz itt. Főleg hogy épp kb 2 hete megfagyunk esténként, mivel itt még nincsen fűtés.

A szülőapám nem fűt.

Ami kis pénz"felesleg"-ük összegyűlt, azt véletlenül se az én adóhátralékomra vagy egyéb befizetendő számláinkra költötték, hanem elmentek  pihenni.

Minket meg itthagytak megfagyni.

Holnap jönnek haza és én már annyira várom...De nem azért, mintha hiányoznának. Nem.

Azért, mert nem bírok már tovább itt vagyoskodni a 18 fokban, illetve 19-ben...

Otthon télen 21 fok volt úgy, hogy nem kellett fűtenem, hanem csutkára letekertem a fűtőtesteket.

Itt egyáltalán nem tudom szabályozni a béna fűtőtesteket, ráadásul nem is lehet normálisan lepucolni őket, meg pattogzik le róluk a zománcfesték.

Rengeteg pénzt kaptunk lakásfelújításra és Apám sokat segít nekünk.*

Szüleim kb a vasárnapi ebéddel és egy 4 havi díjbeszedő számla befizetésével tudtak támogatni szeptember-október hónapban.

Mindenesetre azt meg kell jegyezzem, hogy 2011-ben több, mint 100 ezer ft-ot befizetett helyettem a szülőatyám.

 

Az viszont nem esett le nekik, hogy MOST nincsen munkám, amiből a számlákat tudnám fizetni vagy étkezésre költhetnék...

Nagyon sírnivaló a helyzet, de még kitartunk. Állásbörze, CV küldözgetés mindenfelé, és a legszerencsétlenebb dolog:

elmegyek a XXIII. kerületbe egy segélyszervezet irodájába is, állás reményében.

Amikor ma megtudtam, hogy a XXIII.kerületbe kell mennem emiatt, azt hittem, sírvafakadok.Igazán nagyon fain utazgatni mindenféle járművel oda-vissza 2 órát vagy még többet, miközben kínosan ügyelsz arra, hogy nehogy jegyet kelljen lyukasszál, mert rohadtul nincsen pénzed új jegytömböt venni.

Hát, azt hiszem, még talán 2x elutazom a halál faxára a segélyszervezethez, akik azt képzelik, hogy kurvajó helyen van az irodájuk, de azzal nem számolnak, hogy kb mindenkinek a halál faxán van a székhelyük, pláne nekem, aki mégcsak nem is Budapesten élek.

Milyen jó is lenne, ha nem hiába HÉV-eznék oda arra a borzasztó környékre, hanem találnék már valami értelmes munkát is.!

Ez most kissé hosszúra és keserűre sikerült, de nemigen szoktam a blogomon rinyálni.

Most megtettem, kérlek, ne kövezzetek meg érte- mégiscsak egy én-blog lenne...!

Köszi. A szegény kisleány panaszait hallották.

* Abszolúte semmi tartalékunk, de kb a saját számláinkat sem tudjuk mind befizetni, mivel a bevétel, amivel számoltunk, nem nálunk köt ki, de mégcsak nem is látjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenhatoeuz.blog.hu/api/trackback/id/tr704868448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása