A Kiscelli

2011.04.16. 02:06

kastélynál


 

Mondhatni jól sikerült

keretszutat jártunk végig.

Ám ez eddigi legvidámabbat isch, mivel már eleve M. M. (BME Mechatronika, BscII. félév) pont odaért, mielőtt elindultunk és Feri atya(ld. a képen) olyan jókat kuncogott velem...- de ez persze már csak akkor volt, miután leérkeztünk a gyülekezési pontra, visszafelé a keresztút végeztével..

kép innen:http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/50315_146791052032830_2601463_n.jpg

Mert az elején a Mikivel kuncogtunk, aztán persze nevelő célzattal rendreutasítottam, hogy igazából ilyenkor csendben szoktunk felkaptatni az úton, de mivel még Feri  atya is halkan beszélgetett a Bálinttal- hát mi se nagyon tudtuk abbahagyni- de azért büszke vagyok a Mikire.

 

Közben is nagyon tanulságos és mókás is volt, amellett, hogy nem voltam képes átadni magam annak a végtelen fájdalomnak és szomorúságnak, amit Jézus Krisztus szenvedésének és kereszthalálának történetén érezni szokás és illik.

 

Nagyon illetlen voltam és dacolván a konvenciókkal, visszagrimaszoltam a Mikinek, aki erre nem számított, depersze röhögtünk...(szerencsére azért nem az állomás szövege alatt, meg nem akkor, amikor mi következtünk sorra.)

 

Közben megtudtam azt is, hogy B. is megérkezett.*

Miután az állomásunk után M. vihette a feszületet, - amit egyébként ilyenkor csak az egyik stációtól a másikig szokás vinnie egy arra előzőleg kijelölt személynek - valahogy senkinek nem akaródzott azt elvenni tőle, ez többször is derültséget okozott a szivemben, de bíztattam Mikit, hogy ez óriási mák, mert eddig ilyet senki nem tehetett meg előtte, ez kiváltság. :)

(mondjuk nem halt bele)

De azért többeknek is szóvátettem- mert itt bizony némelyek mulasztására derült fény. (állítólag Miki olyan kiválóan vitte a keresztet, hogy nem akarták ebben a tevékenységében meggátolni. .   . )

kép innen: http://farm4.static.flickr.com/3150/2954986990_e90aa27058.jpg

Aztán az is igazán szívderítő volt, amikor az egész ceremónia kezdete előtt Feri atya már-már ordítva elmagyarázta a "tömegnek" (kb 200 fő), hogyan fog majd lezajlani az egész keresztút és mik azok a kényes pontok, amire figyelni kell,

például aki a hangosbeszélőbe olvassa fel az állomás előre megírt szövegét, az lehetőleg majdnem kiabálva tegye, de lassan és artikuláltan...hát ebből az lett, hogy kb 2 fő felolvasását lehetett kellően hangosnak ítélni- az egyik persze Ágostonunk volt.

 

Mindegy: Feri atya szerint némi fejlődés tapasztalható az eddigiekhez képest- Neki biztosan igaza van, akkor.(na, ezen nevettünk Vele)

Talán a hatodik állomásnál meg majdnem hangosan felnevettünk K. Barbival, mert egymás mellett mentünk a gyertyánkkal és azt láttuk, hogy egy számunkra ismeretlen fiatalember aki egyébként  a keresztútra jött,

nagy buzgón fotózza a randa lakótelepre néző kilástást az : " esti fények Óbudán" fantázianévvel illethette az alkotást- de tényleg szabályosan kikacagtuk**, mert ezen a kilátásom PONT nincsen mit fotózni.

http://youtu.be/YfJ5wiendLo

Aztán együtt indultunk  hazafelé- Ágoston szépen elköszönt és igazán, olyan kedves volt mindenki, meg aranyos, hogy nem is nagyon akartunk hazamenni, de megvártuk a pomáziakkal*** a HÉV-et Bálinttal és hazabattyogtunk.Régen találkoztunk így össze, mitagadásch!

 

* Ez volt az igazán mókás, mert állította (20 éves férfiemberről beszélünk ), hogy kissé elkolbászolt az elején totálisan másfelé, mint amerre jönnie kellett volna.  Napersze, dobos...ráadásul a Bartókba jár..(konzi)!!! Én meg azt hittem végig, hogy a Miki csak átvert azzal, hogy a Balázs megérkezett.(miután Balázs csak a legvégén tűnt fel a látóteremem belül)

** úgy tűnt, egyáltalán nem tűnt fel neki, milyen nevetséges és az sem, hogy kinevettük.Mert milyennmár: keresztút közben (nagyban énekel a tömeg: Kyrie Kyrie eleison...;Ne fél, ne aggódj, ne sírj, ne bánkódj...stb..) Ő meg fényképezget..Cccö.

*** Vágjátok, hogy Pomáz már kb 5 éve város???

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenhatoeuz.blog.hu/api/trackback/id/tr332829909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom_90_alias.Acrab 2011.04.21. 00:36:15

Keresztel kapcsolatban: JesusChrist is csak azért vitte, mert nem akarták meg akadályozni benne... furcsák az emberek (ezt ezúttal nem viccesen, sokkalta inkább amolyan elgondolkodó hangomon gondolva, a lényeg hogy legalább a Miki tag legalábbis ahogy érződik rendes volt és legény a gáton.

Na, ez vagy egy nagyon fotós lehetett, aki megtalálta a szépet, ahol más csak néz, de nem lát ... vagy 1 kis kompakt gépes túlbuzgó idiot - amelyikből több van :DDD

*** nem vágom, jelentem innét Gesztely Cityről xD

fruttipapir 2011.04.22. 12:36:19

@Tom_90_alias.Acrab: Igen a Miki nagyon rendes tag, Pannonhalmán nevelkedett a bencések keze alatt. :)

A fiatalemberre célzol, aki fotózott a keresztút alatt? (nem tudom, melyik volt, nekem simáncsak balfasznak* tűnt és zavaróan viselkedett).
* szerencsétlen béna
*** Hehhe, ennyi előnye van a budakalászi és a pomázi olvasóimnak, meg a szentendreieknek! :))) Holtig tanul az ember, ugye? :D
süti beállítások módosítása