Siker

2011.03.25. 21:48

Ma


 

fogorvosnál kezdtem a napot. Amíg várakoztam kicsit, odajött hozzám egy nő (2 évesch)

és közölte, hogy : "Jó a fülbevalód! Mi ez rajta, béka ? "

Én: " Nem, kukac az almában."

Aztán elmentem Sebi (Markolt Sebestyén szobrászművész)*szobrának avatására Budaszentlőrincre és ott az avatási szertartás után Zsombikó **alias Zsömi (2 éves) szintén elkábult a fülbevalóm látványától.

Én meg Tőle, de ezt azért nem árultam el Neki, persze, csak Sebi testvéreivel (7) beszélgettem piczit és aztán Fábival bújócskáztunk- azaz Zsombi(2) és Fábi(30) elbújtak és nekem meg kellett keresni őket.

Ez itt a képen Sebi.

kép innen:http://1.bp.blogspot.com/__0j7tR_Xrwo/SO8V9bNGkJI/AAAAAAAAFNQ/HzfnzR-rUyY/s400/MarkoltSebestyen.jpg

Igen jól éreztem magam, mert végre  habitusomnak megfelelő szórakozást leltem.(márhogy a bújócska és a Zsombival való körbe-körbe mászkálás és süteményevésch)

Katit*** is megkínálhattam a pogácsámból, aki viszont sütött az avatásra - és szét is osztogatta mindet.De meg is örvendeztetett: megdícsérte a sminkemet és a színeimet, ahogyan felöltöztem..Olyan jó érzés volt!!!

De beszélgethettem Sebi édesapjával is -Markolt György fa- és kőszobrász művésszel - aki egyébként Zsombikó tatája.

 

A szobor egyébként a világ legszebb szobra és  a 22-es busszal a Szépjuhásznéig kell menni, onnan pedig a Pálos kolostorromhoz visszafelé-. Aztán csak a kereszt iránt, ott van a tövében!

Feri (Sebi öccse)azt mondta, hogy mészkő, de olyan szép fényes, mintha márvány lenne.

kép innen:http://petofiturakor.hu/2010-turakor/2010-06-03-specialisbudaihegyseg/P5310045.jpg

* Markolt Sebi a Sok Sárga Sün nevű ifjúsági közösség oszloposch tagja- velem együtt és amúgy kb 11 éves korom óta ismerem. A tesóit is, persze. (mind fiúk: Samu, Sebi, Fábi, Feri, Imi, István, Péter, János-születési sorrendben)

**Markolt Zsombor Mór, Sebi fia.

***Kati  Sebi édesanyja és szobrász,  és keramikusművész. Amúgy meg nyolc fiú édesanyja.És már találkoztunk Vele a HÉV-en ÁP-vel isch.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenhatoeuz.blog.hu/api/trackback/id/tr322771982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása